Wednesday, 9 July 2008

Udang Goreng Butter

55


Gara-gara baru beli stok ikan n seafood dari nelayan Tinsley.. so bleh la kita makan udang, setelah muak makan ayam ngan daging.. eheh.. aku meninjau ke develishkitchen satu masa dulu.. terliur ngan Paprika buttered prawn.. masa tu stok udang dah abih.. jd tak la nak baca betol2.. dah nak mengedit ni baru aku baca ag skali.. lain terus cara aku masak rupanya.. nama je sama.. ehe.. kalau ikot die nye resepi ag sedap rasanya.. sbb time ni nak cepat.. perut pun dah lapor.. aku pun hentam saja lah..


cara2 + bahan2:

Cairkan butter.. buh la 4-5 sudu.. then aku bubuh bwg besar n garlic sket.. tabur paprika.. terjunkan udang yg dah dibersihkan.. kacau2.. bila udang dah masak.. bubuh la sayur kegemaran, brokoli n what ever pun.. pastu angkat.. express kan..!



2 comments:

Aimi Mukhlis said...

Thanks ek sebab try resepi daripada blog aku...

Actually aku ada pakai 1 ingredient, benda tu takde lagi kat market...

Kalau ada ingredient tu memang senangn cepat n of coz makanan boleh jadi sedap gila...

Kalu nak ko bagi address nko kat sana, nanti aku post kan. Mail kat aimi.mukhlis@gmail.com

Selamat memasak!

ummyAD/RuHiL said...

>> aimi.mukhlis - eheh.. ko nye seasoning tu ke.. tak pe la liea.. susah2 kan ko plak.. tp klau kau sudi.. besar tapak tgn, stadium shah alam ku tadahkan.. ahaks.. takpe yek.. bebila aku rasa teringin.. aku roger2 nanti.. time kaseh..